Борусия Дортмунд и Майнц 05 играят при в сблъсък от последния

...
Борусия Дортмунд и Майнц 05 играят при в сблъсък от последния
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борусия Дортмунд 0:2 Майнц 05, Ройс влезе в игра

Борусия Дортмунд и Майнц 05 играят при в конфликт от последния 34-и кръг в немската Първа Бундеслига, който може да дефинира новия първенец. Андреас Ханке-Олсен откри в 15-ата, а Карим Онисиво удвои в 24-ата минута. Себастиан Алер пък изпусна дузпа за домакините в 19-ата минута. Срещата на стадион „ Сигнал Идуна Парк “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Жълто-черните “ са на прага на това да спрат хегемонията на Байерн Мюнхен от 10 следващи трофеи и при победа през днешния ден ще станат новия немски първенец. Към момента Борусия има преднина от две точки пред баварците, които по същото време гостуват на Кьолн.

Ако купата за „ вестфалци “ стане факт, то тя ще бъде първа за тях от сезон 2011/2012, когато за последно победиха под управлението на Юрген Клоп. Тогава това се случи за втора поредна година, откакто и в предходния сезон Борусия съумя да изпревари Байерн.

/ /

Домакините стартираха предстоящо с офанзиви през цялото време и в четвъртата минута Мариус Волф отигра с едно допиране отдясно за Долиен Мален, който финтира доста елегантно двама играчи на Майнц, освободи си пространство за изстрел и шутира ниско пред наказателното, само че около лавата греда на Фин Гилберт Дамен.

Три минути по-късно Юлиан Брандт центрира от корнер в наказателното поле, където на далечната греда непокрит бе оставен Никлас Зюле, който стреля от придвижване с десния крайник и бе прецизен, само че Дамен улови.

Гостите обаче шокираха всички на „ Сигнал Идуна Парк “ в 15-ата минута, когато поведоха в резултата. Тогава Едимилсон Фернандес центрира от ъглов удар, а на първа греда отбраната на Борусия изпусна Андреас Ханке-Олсен, който плонжира и с глава прати топката в близкия ъгъл на Грегор Кобел – 0:1.

Само две минути по-късно домакините желаеха дузпа, откакто Доминик Кор препъна Рафаел Герейро отдясно в наказателното поле. Първоначално играта продължи, само че по-късно основният арбитър беше викнат да прегледа самичък обстановката със системата ВАР и уточни бялата точка. Себастиан Алер се нагърби с осъществяването в 19-ата минута, само че вратарят Дамен избави удара му в долния ляв ъгъл.

Само минута по-късно Борусия имаха искания за втора дузпа, когато Аарън Мартин избута в тил още веднъж Герейро в наказателното поле, само че този път от ВАР не извикаха съдията да прегледа обстановката и углавен удар не бе отсъден.

Шокът за „ жълто-черните “ продължи и в 24-ата минута, когато Майнц удари за повторно. Дже-Сун Ли центрира отляво в наказателното поле, където капитанът Карим Онисиво бе оставен напълно самичък от Емре Джан и Манс Хумелс. Нападателят стреля с глава, Кобел опита да избие, само че топката се удари в дясната му греда и влезе във вратата за 0:2.

В следащите минути Дортмунд по този начин и не можеше да се отърси и не успяваше да измисли нищо стойностно в офанзива.

В 34-ата минута Юлиан Брандт получи подаване отдясно в наказателното поле и опита да стреля в близкия ъгъл, само че не съумя да уцели добре топката и тя бе уловена от вратаря. Минута по-късно Ли се освободи отляво и центрира в пеналтерията, където Кор бе пропуснат и стреля, само че бе блокиран от състезател на домакините.

Пет минути преди края на първата част проблемите за Един Терзич се усилиха, откакто Карим Адейеми се наложи да бъде сменен заради контузия. На негово място влезе иконата на " вестфалци "  - Марко Ройс. 

В 43-ата минута топката стигна до Рафа Герейро отдясно в наказателното поле и опита техничен удар към далечния ъгъл, само че над вратата.

Минута по-късно Дортмунд сътвори най-чистата си обстановка през първата част. Ройс взе топката в своята половина, напредна на скорост през центъра и комбинира с Брандт вляво. Крилото финтира състезател на " белите ", влезе в наказателното поле, още един състезател на гостите се оказа на тревата, а по-късно последва изстрел от германеца в близкия ъгъл, само че Дамен се намеси и избави.

LIVE  |

0:1  Андреас Хаке-Олсен 15'

0:2  Карим Онисиво 24'

Първа Бундеслига, 34-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР